praktijk psychiatrie psychotherapie / personal mental coaching

In de put

Waar ik dacht dat de wereld aan mijn voeten zou liggen na mijn afstuderen, merkte ik dat ik steeds meer in de put raakte. Lange tijd probeerde ik extra mijn best te doen door veel van mijzelf te eisen en veel voor anderen te doen. Op zeker moment besefte ik dat mijn strategie niet werkte en dat ik hulp nodig had. Ik kwam terecht bij Ans.

putSfeer

Om aan persoonlijke zaken te werken is voor mij een vertrouwensband nodig. Ik vond de sfeer gelijk prettig bij Ans. De koffie/thee stond klaar, de open haard werd aangestoken. Ans is een hartelijke en oprechte vrouw. Ze heeft een duidelijke professionele visie, waardoor ze duidelijk maakt wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om de situatie te verbeteren. Ans heeft het talent om tot de kern van een probleem door te dringen en daar een oplossing voor te hebben. Alhoewel Ans de oplossing kan aandragen, was het aan mijzelf om deze uit te werken in mijn eigen leven. Ik kon na elke sessie aan de slag met nieuwe inzichten en opdrachten. Natuurlijk was dit soms confronterend en vermoeiend, maar daarnaast gaf het ook een kick als ik weer een unieke nieuwe stap had gezet. En toen kwam dat gevoel dat ik zo lang niet had gehad: ik voelde trots voor mezelf.

Ik heb geleerd

Kort samengevat heb ik door Ans geleerd om vriendelijker voor mezelf te zijn en duidelijker mijn grenzen aan te geven naar anderen toe. Ik heb geleerd dat ik “een goede wijn ben, die men moet leren drinken om te kunnen waarderen”.

Sinds de coaching

Natuurlijk gaat zo’n proces niet vanzelf, maar met inzet van mijzelf en die van Ans zijn er mooie resultaten geboekt. Sinds de coaching heb ik een baan gevonden, een geweldige partner ontmoet en voel ik me prettiger in het dagelijks leven. Soms kom ik nog wel eens een situatie tegen waarin ik me afvraag wat te doen. Dikwijls hoor ik dan de stem van Ans in mijn hoofd het antwoord geven. Dus ook op de lange termijn werkt haar coaching door!

Aanbeveling

Haar begeleiding heeft mij goed gedaan en dat gun ik anderen ook. Ik kan Ans van harte aanbevelen als je in een situatie zit waarin je hulp kunt gebruiken.

Man, 28 jaar, universiteit.

God has given you one face, and you make yourself another.
-William Shakespeare