praktijk psychiatrie psychotherapie / personal mental coaching

Ans Gielen: ik neem je problemen serieus

Ik was 17 (mbo-studente) toen ik bij Ans Gielen in therapie kwam. Ik werd doorgestuurd door mijn huisarts omdat hij dacht dat Ans een heel goede therapeute/coach voor mij zou zijn. En dat bleek ook zo te zijn.

Op mijn gemak

Ik lag in de knoop door mijn thuissituatie en wist niet meer hoe ik hier alleen mee om moest gaan en ik had niet de tools om hier zelf uit te komen. Dat is de reden dat ik er voor koos in therapie te gaan.  Toen ik voor het eerst bij Ans binnen kwam vond ik het erg spannend maar de gemoedelijke sfeer van haar kantoor en de hartelijke manier waarop ze me ontving maakte dat ik me snel op mijn gemak voelde. In de eerste sessies heeft Ans me vooral mijn verhaal laten doen en heeft ze vragen gesteld om een compleet beeld te krijgen van de situatie waarin ik me bevond. Dit maakte het heel gemakkelijk om uiteindelijk te gaan werken aan de dingen waar ik tegenaan liep.  Ans heeft een hele prettige manier van inzicht geven in jou situatie.  Ze laat me mijn emotie benoemen als ik een verhaal vertel zodat ik me bewust word van wat die situatie met me doet. Ze vult geen antwoorden in maar laat je over alles zelf nadenken.

Tools

Na 5 jaar therapie zijn er verschillende tools die ze me heeft gegeven die ik voor eeuwig zal bezitten en kan gebruiken in de situaties waarin ik terecht zal komen. Deze tools zijn bijvoorbeeld: inzicht geven in mijn eigen persoonlijkheid en de uitwerking daarvan op de mensen om mij heen, ook heeft heeft ze me duidelijk gemaakt hoe ik met de ”moeilijke” karakters van de mensen om mij heen kan omgaan zonder dat dit over mijn grens gaat. Maar ze heeft me ook social skills gegeven. Ik kan nu veel duidelijker communiceren met de mensen om mij heen.

Als je vandaag leuk maakt…

pastpresentfutureAns: heeft  een attitude van: ik neem je problemen serieus, daar praten we over en daarna is het ook wel klaar. Je hoeft het niet te vergeten maar je moet wel doorgaan met leven (heerlijk). Ik zal nooit vergeten dat toen ik tegen je zei: ”Ans ik zal nooit kunnen zeggen dat ik een leuk verleden heb”, en je tegen me zei: “als je vandaag leuk maakt heb je morgen al 1 dag leuk verleden.” Deze gebruik ik dan ook vaak voor de mensen om mij heen die met hetzelfde probleem moeite hebben”

Drempels

Wat voor mij een drempel was om in therapie te gaan was vooral het idee hoe ga ik mijn situatie uitleggen, hoe ga ik duidelijk maken hoe ik me voel en waarom ik hier ben. Weet ik zelf wel goed wat ik van haar verwacht. Dit was ook lastig en dit ging ook zeker niet in 1 sessie. We zijn gewoon ergens begonnen en na een paar sessies werd het steeds makkelijker. Ans begreep me, heeft me in heel veel dingen geholpen en ze voelde altijd als de persoon die mij kon helpen de knopen die ik had uit de knoop te halen. In de therapie kon Ans aanvullen wat mij thuis ontbrak: meedenken met belangrijke keuzes maken; school kiezen ben inmiddels laatste jaar HBO), leven op orde krijgen, liefdesproblemen maar ook zeker hoe om te gaan met andere vervelende zaken

Aanbevelen

Ik zou Ans aanbevelen als therapeute/coach omdat ik je een fijn en prettig mens vind. Ik vind jou manier van denken ( zie stukje persoonlijk) een erg prettige manier.

We can live without religion and meditation, but we cannot survive without human affection.
-Dalai Lama