praktijk psychiatrie psychotherapie / personal mental coaching

 Relatietherapie in Amersfoort

RelatietherapieVeel voorkomende vragen bij aanmelding voor relatietherapie in Amersfoort zijn:

  • Was het dit?
  • Willen we zo samen oud worden?
  • Waar zijn we elkaar kwijt geraakt?
  • Kunnen/ willen serieus werken aan een doorstart?

Als doorstarten niet lukken gaat.. hoe dan samen goed uit elkaar te gaan? (zeker belangrijk als er kinderen in het spel zijn!)

Wanneer relatietherapie in Amersfoort?

  • Als uw relatie ingeslapen is en het meer een broer/zus geworden is of zelfs een sleur en u daar last van heeft.
  • Als uw relatie zich kenmerkt door veel ruzie, zowel luidkeels als stilzwijgend en u daar ook last van heeft.
  • Als u wilt scheiden, maar er zijn kinderen in het spel die daar gegarandeerd de dupe van worden, en u toch wilt kijken en beiden het een faire kans wilt geven: scheiden of doorstarten. Bij kinderen onder de 18 jaar is het echt belangrijk om te vechten op een constructieve wijze! Bij scheiden: u scheidt als man en vrouw NIET als vader en moeder. Elk kind is gebaat bij een vader en een moeder. Elk kind is gebaat met een vader en een moeder: die ondanks meer of minder verschil van mening respect kan opbrengen voor die andere mening. Hoe lastig ook voor u maar uw kind blijft zo wel uit de loyaliteitsstrop!
  • Als na vreemdgaan van een of mogelijk wel van u beiden dit tot problemen leidt en u niet weet hoe nu verder…wil ik / wij wel verder?

Werkwijze

Na telefonische aanmelding en invullen van het intakeformulier volgt het intakegesprek voor uw relatietherapie in Amersfoort Noord. Dit duurt, na overleg, 1,5 a 2 uur. Hierin maken we kennis met elkaar ook om te kijken is er een goede match. Want vertrouwen hebben in mij als therapeut/coach is een basaal gegeven. We lopen het intakeformulier na zodat formele gegevens kloppen. Tevens ontstaat er dan een eerste inzicht in uw levensgeschiedenis, uw relatieontwikkeling. We proberen in de eerste sessie het werkdoel af te spreken( aan welk(e) problemen wilt u werken? Ik geef uitleg over de TransActionele Analyse ( TA).

Ik werk het meeste de TA. Maar uiteraard gebruik ik ook andere werkmethodes indien dat nodig blijkt te zijn. Inmiddels kan er ook gewerkt worden met het Enneagram-model.

De duur van de relatietherapie sessies zijn( zowel in Amersfoort als in Rossinière) in onderling overleg, meestal tussen 1 a 2 uur. In het begin volgen de sessies korter op elkaar. Zodat u sneller went aan de relatietherapie , en u er thuis ook intensiever mee oefent. Het huiswerk vanuit de therapie is een hulpmiddel om bestaande patronen te doorbreken. Uit ervaring weet ik : hoe groter en oprechter uw inzet des beter is het resultaat.

Hoeveel sessies in totaal hangt af van uw probleem en hulpvraag en van hoeveel u kunt of wilt investeren.

Relatie /Therapie is zwaar werken. Jezelf, de ander, de communicatie over en weer onder de loep te leggen is een pittige klus. Inzicht om van daaruit gerichter te kunnen veranderen/ ontwikkelen is eveneens hard werken. Het vergt ook lef en moed om naar jouw aandeel te kijken in de relatie ipv wijzen naar de ander. “It takes two to tango”.

Mannen ervaren de TA als een aangenaam helder (cognitief) model.

Relatieherapie, werken aan jezelf, je relatie is ook leuk het verrijkt je leven.

Het zien en ervaren van deze verrijking motiveert mij als relatietherapeut al meer dan 30 jaar, waarvan meer dan 20 jaar als vrijgevestigde relatietherapeut in Amersfoort Noord. (Relatie-) therapie is de regie weer terug krijgen over jouw/ jullie leven.

Contra indicaties

  • Wanneer verslavingen (drugs/alcohol/ gokken/internet etc.) je leven bepalen.
  • Vechtscheidingen: als ouders ruzie maken ten koste van de kinderen over de rug van hun partner onder vaak het mom het is beter voor het kind gaat deze therapie hier niet werken. Dan kunt u beter naar het Lorentzhuis te Haarlem gaan.

Investering

Relatietherapie wordt niet meer vergoed vanuit de basispolis sinds 1-1-2013; mogelijk wel vanuit uw aanvullende verzekering. Controleer dit zelf met uw verzekeraar.

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars en ga dit ook niet doen. De “kwaliteitseisen” van de zorgverzekeraars zijn mijns inziens bezuinigingen en pogingen om de behandeling te beïnvloeden. Ik ervaar het ook als privacy schendend. En privacy is in mijn optiek de basis om in (relatie-)therapie te zijn. Daarnaast kost het mij teveel tijd aan bureaucratisch werk. Verloren tijd die ik efficiënter kan gebruiken door therapie te geven in plaats van boekhoudertje te spelen.

Uurtarief is 100,00 per uur. Bij vooruit betaling: 5 uur: 450,00 euro; 10uur ; 800,00 euro

Waar

Amersfoort: Aaltostraat 5 3822 EB
Rossinière (Zwitserland): Chemin Chanella 13 1658 Rossinière.

Afspraken afzeggen

Graag een afspraak tijdig, d.w.z. minimaal 24 uur van te voren, afzeggen of verzetten, anders brengen wij -overmacht daargelaten- de kosten voor de sessie in rekening.
Een bericht van verhindering kan per e-mail, sms , whatsapp op elk tijdstip van de dag doorgegeven worden. Of per telefoon tussen 8-17 uur).

Mijn AGB codes zijn:

Psychologisch hulpverlener:
Zorgverlener: 94006340/94216340 met bijbehorende Praktijkcode:9455835
Genezers (vaak via de aanvullende polissen):
Zorgverlener: 90033329 met bijbehorende Praktijkcode: 9012287

 

Aaltostraat 5
3822EB Amersfoort

 

Games are a compromise between intimacy and keeping intimacy away.
-Eric Berne